Alice stelt zich voor..

Voorstellen..

Mijn naam is Alice Noot, geboren in Arnhem en na allerlei omzwervingen ben ik in 1981 in Amsterdam terechtgekomen.

Het is voor het eerst dat ik een website heb en vind het best spannend. Wat zet ik erin, wat wil ik laten weten en/of wat wil ik laten zien van mijzelf? 

Ik laat het gewoon gebeuren en hoop dat het een mooie en interessante site zal worden.

Spirituele interesses

Ik ben gereformeerd opgevoed, en daar is niets mis mee. Toen ik uit huis ging (op 16 jarige leeftijd) had ik niet zo veel (meer) met kerk, maar het hield me ALTIJD bezig, waarom mijn moeder zo jong was overleden, en waar ze dan was heengegaan. De begrafenis heb ik als een gruwel ervaren; de dominee zei, dat het lichaam werd opgenomen door de grond en werd opgegeten door de wormen. En mijn moeder HAATTE wormen en pieren... ik vond dat zo ontzettend lelijk, toen dat zo gezegd werd.. en heel langzaam begon er iets te broeien bij mij... er moest toch iets meer zijn??? Dit klinkt, nu ik dit terug lees, erg kinderlijk, maar ik WAS ook een kind toen. Ik putte een soort troost uit de natuur, sterren (mijn moeder is een ster geworden, dat schreef ik al in 1968), de zee.. en ontmoette ook de "juiste" mensen. 

Op een gegeven moment begon ik ook "aan te voelen"... als ik m'n hand op iemand legde, kwam er een grote warmte en leek het ook alsof ik kon aanvoelen wat er met de bewuste persoon aan de hand was. En weer kwam er een oud gevoel naar boven... toen mijn moeder en ik allebei geelzucht hadden (ik was toen een jaar of 9) had zij het heel vaak zo koud... dan ging ik naar beneden naar haar slaapkamer (mijn broertje bracht de briefjes..) en dan werd ik haar kacheltje, zo zei ze dat altijd.. Warmte geven ..dat is iets wat ik altijd heb gewild .. in elk opzicht. 

Eind jaren 80 kwam ik in aanraking met Reiki. Dat was amper bekend in Nederland, maar het sprak mij meteen aan. Hier kom ik later op terug... Ik wil nog wel melden dat ik ook Reiki master geworden ben, gewoon omdat ik mensen wil helpen en ondersteunen.

Mijn moeder

Mijn moeder is op 40jarige leeftijd overleden, heel plotseling. Ze had altijd last van galstenen en die zouden eindelijk verwijderd worden; op een maandag werd ze opgenomen, ik herinner me nog dat we aan het mopperen waren -ik was als 14jarige heftige puber niet zo makkelijk, vooral over de lengte van mijn haar, dat moest ERAF zodra mijn moeder weer uit het ziekenhuis was. Het was gewoon een beetje kibbelen, niet meer en niet minder; ik kon niet vermoeden dat dit het laatste gesprek zou zijn tussen ons. 

Op deze foto trotse moeder met Anje, mijn zus, Jan, mijn broer en ikzelf (geheel rechts, voor de duidelijkheid)

 

mijn moeder op jonge leeftijd... mooi he??
op 30 april 1967 overleden... en wat blijft het een gemis!!

Poezie..

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik dol op gedichten, zowel lezen  als schrijven. Het is begonnen met de poezie van Hans Andreus: Voor de dag van morgen..  Mijn leraar Nederlands was zelf een grote fan en hij wist het, wat mij betreft, erg goed over te brengen. Hij heeft me ook altijd erg gestimuleerd om zelf te schrijven. Niet om "beroemd" te worden, maar om te spelen met woorden en gevoel in een paar zinnen te kunnen plaatsen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Aad Schaaij | Antwoord 21.08.2015 18.16

mooi Alice.....zie je snel

Paul "van Elst" | Antwoord 07.11.2014 20.53

Ik ben alleen stil, zoek zelf geen woorden, om door te laten dringen, wat jouw woorden zijn. Een antwoord geven of suggereren, doet tekort, liefs, kus, Paul.

Berdien | Antwoord 22.08.2014 12.38

Lieve Alice,
Wat ben je bijzonder in het Zijn. En begrijp steeds meer door je gedichten wie je bent. Maar ook waar je mee worstelt. Het ontroerd me.

Rita | Antwoord 07.05.2014 10.29

Allerliefste Alice, ik wist het wel maar nu ik een aantal gedichten achter elkaar lees, ontdek ik weer hoe prachtig en ontroerend ze zijn. Dank je wel. X, Rita

Mieke de Haan | Antwoord 17.03.2014 20.13

Wat prachtig jouw gedichten Alice
Ik vind het zo knap dat je met zo weinig zinnetjes zoveel gevoel over kan brengen!! ♥

Dée | Antwoord 17.03.2014 17.10

Lieve Alice,

Heel mooi! Zal zeker regelmatig een kijkje nemen. xx

Erna Ammeraal | Antwoord 26.02.2014 19.13

Wat ik in notendop heb gelezen vond ik boeiend! Wil nog wel eens met je van gedachten wisselen over warmte geven.

Albert Jan Zeijlemaker | Antwoord 26.02.2014 12.32

Voorzover ik er verstand van heb, mooie pagina. in elk geval leuk om iets over je te weten.

Anje | Antwoord 25.02.2014 22.27

Zeer Geliefd Zusje, ben gewoon trots op en ontroerd over je teksten.
We kijken uit naar het vervolg. Dikke Knuffel, je e.e.z., oftewel zus. ( )

Johanne Been | Antwoord 25.02.2014 21.37

Hoe liefdevol...en ik, als vriendin van Anje en Joop en later ook van jou, leef en lees mee met zowel het verleden als het heden.
Heel grappig ..walnoot...Liefs

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

03.04 | 16:51

Nagenoeg doof, speelt de muziek In mijn hoofd.

...
03.04 | 15:33

Alice,deze zag ik,stal mijn hart.Wie wil ik naast me als ik doodga. Actueel en alleen.Wat vind je van LinkedIn?Fb deel ik niet,de bomen en het bos.Weblog link.M

...
19.02 | 13:43

Alice waar staat je emailadres?????

...
13.02 | 19:36

ik heb je goeie email adres niet..?. krijg post terug
groet joop

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE